Teknologjia dhe fëmijët…

Nga Spiro SAQELLARI – Specialist Komunkimi Jo shumë larg ne kohë, por në fillimet e shekullit që kaluam, enderrimtar me disa nofka jo të lezeteshme, do të quhej njeriu që do të guxonte të thoshte se në fund të shekullit, nga një kuti në shtëpi do të shikojmë gjithë botën; do ti binim asaj vërdallë […]

Si të ndihmojmë fëmijët me Çrregullimin e Spektrit të Autizmit të menaxhojnë COVID-19 dhe maskat?

Pandemia e COVID-19, na ka përballur me sfida të reja të panjohura më parë për ne. Vështirësia e menaxhimit të saj siç duhet është e vështirë për të gjithë, por veçanërisht edhe për fëmijët që kanë çrregullime të ndryshme të zhvillimit dhe akoma më shumë për fëmijët me ASD. Sfidat e mbajtjes së maskës: Shumë […]

Festa e fundvitit me fëmijët talasemikë në Lushnje.

Sot, stafi i Fondacionit Fëmijët Shqiptarë udhëtoi drejt Lushnjes dhe u takua me fëmijët që marrin shërbim në Qendrën e Hemoglobinopative për të shkëmbyer urimet e festave të fundvitit dhe për të shpërndarë dhuratat të cilat këtë vit u mundësuan falë znj.Enis Muka. Drejtuesja e Fondacionit Fëmijët Shqiptarë, Dr.Liri Berisha në mesazhin e përcjellë për […]

Festa e fundvitit tek Motrat e Nënë Terezës.

 Për  mbi 10 vite shkojmë në të njëjtën strehëz, te ajo e Motrave të Nënë Terezës për të uruar Krishtlindjen dhe festën e ndërrimit të viteve me të moshuar shumë të sëmurë, në nevojë për shërbimet e përditshme dhe të mezipritur për pak shoqëri dhe  ngrohtësi shpirtërore. E ofruam me shumë bujari. U ulëm dhe […]

Festa e fundvitit ne Qendrën Rajnale për Autizmin në Farkë

Një festë që përtej ngjyrave, organizimit dhe dhuratave solli shumë gëzim tek fëmijët, shumë familjaritet mes nënave dhe baballarëve dhe shumë harmoni mes tyre dhe stafit. E tillë ishte panorama e ambjentit festiv të fundvitit në Qendrën Rajonale për Autizmin në Farkë ku fëmijë të të dyja qëdrave ju gëzuan festës që Fondacioni Fëmijët Shqiptarë […]

Mirënjohje përjetë z.Scaglione!

I është gjëndur shumë familjeve shqiptare në ditë të vështira. I është afruar skamjes institucionale të viteve të para pas komunizimit me shumë bujari. Ka mbështetur me të gjitha mënyrat njerzit në nevojë dhe në vështirësi duke u dhënë shpresë dhe besim. U tregoi të gjithëve atyre që takoi se dramat e rënda kalohen duke […]

Samiti për Paqen nderon Dr.Liri Berishën me çmimin “Gratë e virtytshme”.

Në kuadër të Samitit për paqen në Europën Juglindore që po zhvillohet këto ditë në Tiranë, Rrjeti global i grave për paqen në botë, nderoi Dr.Liri Berishën me çmimin “Gratë e virtytshme”. Ky çmim, ju dha Dr. Liri Berishës në shenjë vlerësimi për kontributin e veçantë dhe të çmuar në ndërtimin e kulturës së paqes […]

Mesazh nga Liri Berisha.

Autizmi : Publiku ende e trajton sikur të jetë një sëmundje shumë e rëndë, një çregullim mendor gati në përbuzje. Kaq e tmerrshme!

ja si festuam këtë 1 Qershor…

Autizmi foli këtë vit nga Ulqini

Ulqini ndriçon BLU për AUTIZMIN.

“Arkitektura që shëron”

Ja si festuam këtë 1 Qershor…

Profesionistë nga Kosova trajnimin tre mujor.

Duke filluar nga 12 Shkurti 2016 një grup profesionistësh të rinj nga Kosova u trajnuan për tre muaj për metodën më të avantazhuar sot në trajtimin e Autizmit, ABA. E veçanta e këtij trajnimi ishte fakti që pjesëmarrësit ishin nga trevat e Kosovës, një nismë kjo e nisur që në trajnimin e kaluar, ku disa […]

Çertifikohen 23 profesionistë për metodën ABA.

23 profesionistëve të rinj nga vendi dhe Rajoni përmbyllën me sukses një trajnim 3 mujor më qëndrën Rajonale për Autizmin në Farkë mbi metodën Metodën e Analizës së Sjelljes së Aplikuar ose siç njihet ndryshe ABA. Trajnimi nuk ishte I bazuar thjesht mbi baza teorike por edhe praktike. Trajnimi praktik ishte ndërtuar në mënyrë të […]

Kosovë 1 në 100 fëmijë me Autizëm.

Autizmi foli këtë vit nga Kukësi.

Ambasadori I ri I Shtetit të Kuvajtit në vendin tonë Sh. Tij Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim – vizitë në Qendrën Kuvajtjane për Autizmin dhe Zhvillimin e Fëmijëve.

Gëzuar festën e Halloween-it…!

Denada, mamaja Emilisë, sfidon Autizmin e së bijës duke sjellë në jetë djem binjakë në ditën ndërkombëtare të Autizmit.