Ulqini ndriçon BLU për AUTIZMIN.

Fondacioni Fëmijët Shqiptarë mbështet fushatën e Autizmit në Ulqin. Ky vend I bashkohet për herë të parë hartës së vendeve që përpiqen të rrisin ndërgjegjësimin ndaj kauzës së Autizmit.

Fushata “Ndriço blu për Autizmin” mbërrin edhe në Ulqin të Malit të Zi. Bashkia e këtij qyteti në bashkëpunim me shoqatën “Anima” që merret me të drejtat e grave dhe fëmijëve, kanë ndriçuar në blu Maternitetin e këtij qyteti bregdetar, në shenjë solidariteti dhe mbështetjeje për të gjithë individët me çregullim të spektrit autik, në një ditë që përkoi edhe me Ditën e Komunës së Ulqinit.

Pjesë e kësaj nisme u bë edhe Fondacioni Fëmijët Shqiptarë dhe një pjesë e stafit të tij . Drejtuesja e Fondacioni Dr. Liri Berisha në mesazhin drejtuar nismëtarëve të kesaj fushate si dhe drejtuesve të qëndrave që trajtojnë fëmijë me aftësi të kufizuar, tha se përfshirja e Ulqinit në këtë përpjekje globale është për tu vlerësuar shumë pasi rrit ndjeshmërinë ndaj këtij çregullimi jo vetëm në këtë vend por edhe në rajon. Pëprjekjet për ta njohur, pranuar dhe mosparagjykuar Autizmin , janë shumë të domsodoshme për ti dhënë mbështetjen e duhdur këtyre fëmijëve dhe familjeve të tyre-tha Dr.Berisha.

Click here to add your own text