Autizmi : Publiku ende e trajton sikur të jetë një sëmundje shumë e rëndë, një çregullim mendor gati në përbuzje. Kaq e tmerrshme!

ja si festuam këtë 1 Qershor…

Autizmi foli këtë vit nga Ulqini

Ulqini ndriçon BLU për AUTIZMIN.

“Arkitektura që shëron”

Ja si festuam këtë 1 Qershor…

Profesionistë nga Kosova trajnimin tre mujor.

Duke filluar nga 12 Shkurti 2016 një grup profesionistësh të rinj nga Kosova u trajnuan për tre muaj për metodën më të avantazhuar sot në trajtimin e Autizmit, ABA. E veçanta e këtij trajnimi ishte fakti që pjesëmarrësit ishin nga trevat e Kosovës, një nismë kjo e nisur që në trajnimin e kaluar, ku disa […]

Çertifikohen 23 profesionistë për metodën ABA.

23 profesionistëve të rinj nga vendi dhe Rajoni përmbyllën me sukses një trajnim 3 mujor më qëndrën Rajonale për Autizmin në Farkë mbi metodën Metodën e Analizës së Sjelljes së Aplikuar ose siç njihet ndryshe ABA. Trajnimi nuk ishte I bazuar thjesht mbi baza teorike por edhe praktike. Trajnimi praktik ishte ndërtuar në mënyrë të […]

Kosovë 1 në 100 fëmijë me Autizëm.

Autizmi foli këtë vit nga Kukësi.

Ambasadori I ri I Shtetit të Kuvajtit në vendin tonë Sh. Tij Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim – vizitë në Qendrën Kuvajtjane për Autizmin dhe Zhvillimin e Fëmijëve.

Gëzuar festën e Halloween-it…!

Denada, mamaja Emilisë, sfidon Autizmin e së bijës duke sjellë në jetë djem binjakë në ditën ndërkombëtare të Autizmit.